⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Spaghetti vongole

(4 port)

2 l kallt vatten
2 dl salt
1 kg hjärtmusslor eller blåmusslor
400 g Spaghetti , kokt "al dente"
4-5 msk Olivolja
1/2 röd chili , hackad
4 klyftor Vitlök , hackade
1 knippe bladpersilja , hackad
250 g körsbärstomater , delade
1 1/2 dl Vitt vin
Skal ifrån 1/2 citron
Salt och peppar
Olivolja till servering

Gör så här för att få att få bort all sand ur musslorna: Blanda 2 l kallt vatten med 1 dl salt. Täck musslorna med vattnet. Rör om då och då. Låt stå minst en timme. Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand. Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten. Upprepa proceduren en gång till.
Kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
Koka pastan 1 min kortare än anvisningen på paketet.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs chili, vitlök och hälften av persiljan. Lägg i tomaterna och fräs ytterligare 4-5 min. Lägg i musslorna och rör om. Slå på vin och lägg på locket och låt koka i ca 2 min, eller tills alla musslorna öppnat sig.
Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 min på svag värme under omrörning. Riv över citron, smaka av med salt och peppar. Strö över resten av persiljan. Servera i varma djupa tallrikar.